fredag 14 december 2012

Årets plattor 2012 // Ola Bergli (Metal Club, Karlstad)
1. Grand Magus - The Hunt
Hur klockren skiva som helst! Jag har varit ett stort fan sedan Iron Will släpptes 2008 och med den här plattan bevisar bandet igen att man inte behöver mer än en trio för att göra riktigt tung och välspelad heavy metal! Favoritspår: "Iron Hand"

2. Turbonegro - Sexual Harrassment
En riktigt bra comeback med byte av vokalist. Lite mer aggressivt, lite mörkare men fortfarande med glimten i ögat. Fantastiskt!
Favoritspår: "Shake your shit machine"

3. The Scams - Bombs Away!
Lightning Records har än en gång släppt en kanonplatta med The Scams. Party, metal och rock n roll i härlig symbios! Det nya inslaget med Krisse på sång i några utav låtarna är pricken över i't.
Favoritspår: "Pour Me One More"

4. Kreator - Phantom Antichrist
Det gamla gardet visar hur man ska göra för att spotta ur sig skiva efter skiva med grym thrash. Bra låtar, grymt ljud och ett jävla driv! Albumet har snurrat nästan dagligen i spelaren när man tränat.
Favoritspår: "Your Heaven, My Hell"

5. Bullet - Full Pull
Heavy metal som alltid funkar att stampa takten till. Grabbarna fick bra hjälp i studion för att putsa på den guldklimp de förvaltat sedan starten. Det tackar vi för!
Favoritspår: "Gutterview"

6. Spiders - Flash Point
Bandets första album svänger riktigt bra måste jag säga. Tidigare släpp har alltid varit lovande och här sätter de det mesta mitt i prick! Live på en Metal Clüb nära dig under våren. ;)
Favoritspår: "Hang Man"

7. Testament - Dark Roots Of The Earth
Har läst att folk ser det som bandets "Black Album". Ligger något i det kanske. Gött är det iaf att höra att gruppen är pigga på att bjuda på thrashmetal av finaste valör! ...till skillnad från vissa andra band som startade den amerikanska grenen av genren. =)
Favoritspår: "Rise Up"

8. Graveyard - Lights Out
Bandet lyckades följa upp den oerhört hypade förra plattan. En grym bedrift som befäster deras position på svenska livekartan!
Favoritspår: "Goliath"

9. Torture Division - Satan, Sprit & Våld
Visserligen inte ett album men det får fan plats ändå på listan! Bara namnet på skivan är nästan nog! Guldtrion gör mig sällan besviken. Snabbt, tungt och förbannat välspelad döds. Mumma!
Favoritspår: "Satan, Sprit & Våld"

10. Black Breath - Sentenced To Life
När man så här ohämmat dyrkar Entombed och gör det så bra... Klart det går hem! Old school döds går aldrig ur tiden!
Favoritspår: "Obey"

Inga kommentarer: