fredag 30 december 2011

Årets plattor 2011 // Johan Engström (Metal Central)


1. Edguy - Age of the Joker
Efter två mindre jämna plattor, Rocket Ride (2006), status: bra, samt Tinnitus Sanctus (2008), som endast nådde upp i godkändstatus, levereras det äntligen ett album som håller samma höga kvalitet som Hellfire Club (2004).

2. In Flames - Sounds of a Playground Fading
In Flames befäster, med senaste plattan, sin position som ett av Sveriges starkaste metalband. Med lite mer aggressivitet hade Sounds of a Playground Fading kanske smakat lika bra som Come Clarity (2006). Nu får vi dock nöja oss med att det är det bästa som bandet presterat sedan nämnda album, vilket inte är illa!

3. Enbound - And She Says Gold
Melodisk metal av hög kvalitet är något som jag aldrig kan få nog av. Tyvärr kan antalet högkvalitativa band i dag räknas på ett fåtal fingrar. Visst är det då extra kul när ett svenskt band som har det som krävs, starka refränger, härliga melodier, låtar som har det där lilla extra och en riktigt bra sångare dyker upp.

4. Symphony X - Iconoclast
Senast jag njöt av ett progressivt metalabum var 2009. Bandet var Dream Theater och albumet heter Black Clouds & Silver Linings. I år vinner dock Symphony X.

5. Iced Earth - Dystopia
Avsaknaden av vokalisten Matt Barlow känns inte alls så påtaglig som jag befarade. Det har vi Stu Block att tacka för. Vilken sångare!

6. Within Temptation - The Unforgiving
7. Megadeth - Th1rt3en
8. Saxon - Call to Arms
9. The Haunted - Unseen
10. Nightwish - Imaginaerum

Inga kommentarer: