onsdag 16 november 2011

Vomitory // Opus Mortis VIII tour 2011 // Del 4

Jösses vilka jävla dretdagar de två senaste har varit, haha... Började skriva lite igår natt, efter giget men var tvungen att gå och knoppa nångång efter 04:00. Igår förmiddags blev vi stoppade av polisen i Österrike som gjorde en flygande besiktning på bussen. Och det tog ju ingen tid ska du se! Det slutade med att vi fick lämna vårat släp på stående fot, vilket i sin tur gjorde att vi fick lasta in all backline INNE i bussen! Själva bussen har inget riktigt stort lastutrymme så vi fick ställa grejer överallt där det fanns lite plats - sängar, säten, gångar osv. Fan vilken dret alltså!!

Som grädde på moset så pajjade värmen i bussen också, så vi frös som fan hela dagen. Och som inte det vore nog, mina Sopranos-avsnitt tog slut under dagen så nu måste jag vänta ända tills nästa vecka innan jag kan sätta tänderna i säsong 4! Men sen när vi väl kom fram till spelstället så var allt bra ordnat och vi fick upp allting i tid, men en tisdag i Lahr/Tyskland är inte så hett som man kan tro. Turnéns riktiga första bottennapp igår, publikmässigt, tyvärr. Men det var bara en tidsfråga, för de dagarna kommer ju alltid på en turné. Och nu är värmen i bussen fixad och vi har fått en ny släpkärra levererad till oss, så nu är vi tillbaka på banan igen.

Efter giget i Bratislava, som jag skrev om förra gången, så uteblev ölkalaset tillsammans med våra svenska dödskollegor i Demonical och Volturyon eftersom vi var tvungna att sticka direkt när vi var lastade och klara. Sen styrde vi mot Wien, Österrike. Inget vi såg fram emot eftersom vi vet att klubben som vi spelade på, suger. Publiken brukar dock vara bra och den svek inte denna gången heller. Det var tredje gången vi spelade där nu och jag hoppas att det blir den sista. Däremot så var det riktigt trevligt att kolla in staden lite! Jag, Peter och Danny och Pat från Prostitute Disfigurement tog en ganska lång promenad och kollade på grymt vackra byggnader och mådde allmänt gôtt under några timmar.

Ljubljana i Slovenien såg vi fram emot eftersom vi hade hört att det skulle komma mycket folk. Det kom bra med folk och de var helvilda!

Sen hade vi fyra Italiengig på raken: Rom i fredags, Bari i lördags, Arezzo i söndags och Venezia i måndags. Bra uppslutning på samtliga gig, även sön- och måndag! Det började ju jävligt bra när vi äntligen kom till Rom i fredags! Vi hade gjort turnéns dittills längsta resa (78 mil från Ljubljana) och precis när vi skulle köra upp på parkeringen utanför spelstället så var uppfarten för brant så arslet på bussen fastnade stenhårt i gatan! Och det gick verkligen inte att komma loss. Snacka om bakflyt...

Polisen kom dit (som naturligtvis inte kunde ett ord engelska) och det var ganska rörigt där en sväng. Polisen i sin tur ringde brandkåren om hjälp. En bärgningsbil tycker ju vi hade varit mer lämpligt... Efter tre timmar så kom äntligen brandkåren som hade nån typ av kran/lyft med sig och efter en stund så var bussen äntligen loss! Anledningen till att vi fick vänta så länge på den där kranen var att när vi ringde så var de redan ute på en utryckning med den - en kvinna stod tydligen högt uppe på ett hustak och hade tänkt sig att hoppa! De lyckades avstyra det hela, så då kändes det rätt så OK att få vänta på hjälpen.

Italien är roligt att spela i, för folk uppskattar verkligen musiken och så, men det kan vara väldigt frustrerande många gånger, då inte Italiensk tid är samma tid som övriga världen verkar det som. I Arezzo fick vi höra "in ten minutes" i över två timmar när vi frågade den italienska promotern, Luigi, om när i helvete det kommer någon och öppnar spelstället åt oss. Som någon sorts kompensation för förseningen så bjöds det på gratis drinkar till hela turnésällskapet när vi väl kom in. Vi i Vomitory hanterade det bra såklart, men det fanns andra bland oss som inte riktigt fixade det. Våran ljudtekniker gjorde sin första och troligtvis sista riktiga tabbe denna turnén. Ujujuj, det var en bedrövlig spelning rent ljudmässigt! Men synden straffar sig själv som det heter, och han tappade sin plånbok där senare under natten, hihi... Den har dock hittats och skickats hem till honom. Bra trots allt, för Heavy-D är den överlägset bästa ljudteknikern vi har jobbat med någonsin.

Ikväll spelar vi i Darmstadt i Tyskland, och vi är beredda på en "sådär"-spelning igen. Dåligt förköp och mitt i veckan tyder på det. Men vi kör på som vanligt, för de som trots allt kommer har ju betalat inträde och ofta kört långt för att se oss. Så det är bara att gå upp och ge järnet som vanligt! Alla längtar till imorgon, då vi spelar i Paris. Skitbra förköp och en bra metalscen ger bra odds! Vi har inte spelat i Paris sen 2004 så det borde komma en del folk. Sen har vi bara ett frankrikegig, ett i Schweiz och slultigen Belgien på söndag kvar, så kanske detta blir det sista inlägget innan turnén är över. Försöker skriva något om de sista gigen också, även om det så blir efter vi har kommit hem på måndag.

Nu ska jag kolla in ett skitdåligt lokalt tyskt förband och dricka en Grafenwalder ur PET-flaska. Skål.Inga kommentarer: