söndag 6 november 2011

Vomitory // Opus Mortis VIII tour 2011 // Del 2


Nu är vi en dryg vecka in i turnén och tristessen under den tiden som inte är vår timme på scenen varje kväll blir mer och mer påträngande. Och alla är lite snoriga och rossliga till mans, precis som det brukar vara. Men vi har det riktigt dyngtrevligt ändå.

Sen senast i Hamburg så har vi avverkat Oldenburg, Berlin, Bischofswerda och Bamberg - samtliga i Tyskland, och det har varit riktigt bra uppslutning på gigen trots att det mesta varit vardagar. Hörde häromkvällen, när vi var i Berlin, att Vader och Gorgoroth som också är ute på Europaturné just nu snittar på samma publiksiffror som vi gör, dvs. 100-120 per kväll. Med tanke på att de har ganska mycket tyngre namn än vi har, så är vi mer än nöjda!

Stötte på lite svenskar i fredags, i Bischofswerda, i form av Iron Lamb från Stockholm som också spelade där samma kväll. Trevliga killar! Men kvällens största behållning för mig dock, var att jag köpte två remastrade och återutgivna CD-skivor med TANK!!

Stället igår var nog turnéns sämsta hittills, Bamberg/Tyskland. Lokalen kändes som en samlingslokal och scenen var liten som fan. Sen så var det varmt och fuktigt nåt så in i helvete så man blev helt yr av att bara stå still på scenen och sen så var folket där körda i största allmänhet. Alla hade lite av en dålig dag igår - jag spelade som en kratta, Erik var (och är) riktigt risig i halsen, Peter hade besvär med en krampande tumme osv. Men idag är Erik lite piggare och det känns som att kvällens gig i Prag kommer bli mycket bättre.

Vi var ute på lite sightseeing förut idag tillsammans med grabbarna i Prostitute Disfigurement. Vi har varit i Prag flera gånger förut men inte haft tiden att se oss omkring särskilt mycket, så vi är väldigt nöjda med dagens promenad.

Imorgon ska vi till Brno och troligtvis dags att tvätta lite kläder för första gången på turnén.

Tobben // Vomitory


Dieter, aka Heavy-D, våran ljudtekniker. Världens bästa kille!

Gänget utanför bussen igen. Önskar att jag även kunde säga att vi står utanför arenan vi spelade på, men tyvärr icke.


Skyltmakaren i mig dog när han såg denna fantastiska skylt i Oldenburg, haha.




Peter och Erik sänker en iskall Grolsch i Stenwijk i Holland.



Vomitorys senaste album Opus Mortis VIII kan du köpa här

Inga kommentarer: