tisdag 1 november 2011

Vomitory // Opus Mortis VIII tour 2011 // Del 1



Nu är vi fem dagar in i turnén och hittills så funkar allt hyfsat bra. Så klart, i början av en turné så är det ju alltid en massa små grejer som inte funkar perfekt, men efterhand så kuggar saker i varandra och allt börjar snurra som det är tänkt. Vi tog oss till Düsseldorf utan problem och mötte vår turnéledare, Boni, i ankomsthallen.

Men turnébussen som skulle hämta upp oss var ju naturligtvis försenad. Tydligen var det något strul med släpet som var tvunget att fixas innan de kunde hämta oss på flygplatsen. Så vi blev ju helt enkelt tvungna att sopa i oss några fler öl så att tiden gick lite fortare. Tror vi satt där i fyra timmar innan bussen kom.

Starten i Essen i fredags blev lite kaotisk eftersom vi var så pass försenade med allting. Men giget var en riktig höjdare och vi kunde inte önskat oss en bättre start. Stället var inte slutsålt men ganska packat och publiken var helt grym. Efterfesten likaså. Killarna i de andra banden på turnén (Prostitute Disfigurement från Holland och Solace Of Requiem från USA) är svintrevliga så det kommer troligtvis bli lite vemodigt att skiljas åt när turnén är slut den 20:e november.

Nu är vi i Hamburg i Deutschland. Ska spela på Markthalle om några timmar. Det är nog fjärde gången vi spelar här så det känns lite som att komma hem. Tyskland överlag känns alltid lite som att komma hem för det är här vi har gjort flest spelningar under åren. Det är i regel alltid bra uppslutning och bra drag på metallskallarna. Efter ikväll har vi fyra gig till i Tyskland innan vi drar vidare till Tjeckien.

Inga kommentarer: