tisdag 8 november 2011

Vomitory // Opus Mortis VIII tour 2011 // Del 3

Våra två spelningar i Tjeckien, Prag och Brno, var båda helt sinnessjukt bra! Och de var på en söndag och en jävla måndag! Igår i Brno var nog den bästa spelningen efter den första i Essen. Circle-pit, knäböjning under introt, okontrollerade euforiskrik då och då och autografskrivning och fotografering till bedrövelse efter giget. Guld!

På dessa två gig hade vi förstärkning av det tjeckiska bandet Tortharry, eller Tårt-Harry som de snabbt fick heta, vilket Peter även kallade dem från scenen under vårat gig i Prag.

Spelstället i Prag hade ingen dusch så arrangören hade hyrt ett omklädningsrum som låg ett par byggnader bort. Vi ringde på dörren i typ fem minuter innan det kom en komplett dyngrak gubbe och öppnade. Givetvis kunde han ingen engelska men han var jättetrevlig ändå. När vi hade duschat klart så var han om möjligt ännu fullare och satt på en stol och skrek och gapade när vi gick därifrån.

Sen så hade vi ju sån otur igår att spelstället låg granne med ett Holiday Inn - åh nej! Vi i Vomitory + Heavy-D, vår ljudtekniker, tog in på ett varsitt rum och det var värt varenda krona, för man får verkligen ny energi av att komma bort från bussen under en dag och en natt så att man kan duscha och skita hur mycket man vill. Väldigt bra tajmat också eftersom vi är i mitten av turnén nu + vi fick en veckas lortiga kläder tvättade på hotellet.

En liten cool anekdot: gitarristen/sångaren i Tårt-Harry, Dan, hade en gitarr som han köpte personligen av Kerry King för något år sen, så den var man ju tvungen att provspela!! Grym gitarr faktiskt! Kerry Fucking King! Den var dessutom signerad av KFK på baksidan av stämhuvudet.

Ikväll i Bratislava, Slovakien är det två turnéer som slås ihop, så ikväll spelar vi även med ett ungerskt band och svenska Demonical och Volturyon. Demonical känner vi väl sen tidigare, så det finns en viss risk för hårt ölintag ikväll.

/Tobben, Vomitory
Inga kommentarer: