torsdag 28 januari 2010

Nihilist - Carnal Leftovers

Mellan 1987 och 1990 spred Nihilist sin death metal på fritidsgårdar i Stockholmsområdet. Och över hela världen tack vare intensiv tapetrading. I Nihilist föddes svensk death metal.

Efter splittringen gick medlemmarna vidare och bildade Unleashed och Entombed. Klassiska svenska band alltså.

Nihilist släppte aldrig någon platta utan det som lämnades i ruinerna var fyra demos som idag är guld värda bland samlare. För några år sedan så släpptes demoinspelningarna på cd och förra året kom en liten exklusiv låda med samtliga Nihilist-demos samt den första Entombed-demon på 7'' vinyler. Med i boxen finns även ett 16-sidigt häfte med historik, citat och naturligtvis en hel del mer eller mindre fantastiska bilder.

Nicke Andersson, Alex Hellid och de andra var ju bara i femtonårsåldern när de fullständigt pulveriserade den svenska hårdrockshistorien. Det var bara grus och damm i backspegeln när de här snorungarna levererat.

Jag älskar Entombed. Därför kunde jag inte hålla mig när ett exemplar av lådan Carnal Leftovers dök upp på nätet via en säljare i Tyskland. Pris? Knappa femhundringen med frakt. Ett fynd om du frågar mig. Bara att få se bilderna från killarnas första spelningar är värt pengarna.

Lådan finns i lite olika versioner. Den jag köpt är den vanligaste med svart vinyl men den finns även som röd och vit vinyl.

Omslag

Häftets omslag

Uppslag i häftet

Uppslag i häftet

But life goes on
Sida 1
But life goes on
Sida 2
Shreds of flesh
The Truth beyond

The Head not found session
Sida 1
Morbid devourment
Sida 2
Radiation sickness
Face of evil

Drowned
Sida 1
Severe burns
Sida 2
When life has ceased


Only shreds remain
Sida 1
Abnormally deceased
Revel in flesh
Sida 2
Face of evil

Premature autopsy
Sida 1
Sentenced to death
Sida 2
Supposed to rot
Carnal leftovers

Baksida av häfte

Flyer till en spelning man borde ha varit på.

Inga kommentarer: