torsdag 14 januari 2010

Andra vinylsändningen sedan jag upptäckte Musicstack.com



Scorpions - World Wide Live (EMI 1985)
Dubbellive från tyskarna innan de blev Wind of change med hela världen och tappade "stinget". En klassisk replik - "Do you zeee zeee microphones in zeee air?"

Kiss - Animalize (Casablanca 1984)
Riktigt ruttet omslag som påminner om Trazan och Banarnes hoppmadrass. Låtmässigt är det kanske inte Kiss starkaste giv men Under the gun är en blixtsnabb höjdare och hiten Heaven´s on fire kommer väl de flesta ihåg.

Kiss - Love gun (Casablanca 1977)
Bara titelspåret är värt pengarna, lätt en av Kiss bästa stunder. Omslaget är efter Destroyer det snyggaste bandet haft, tätt följt av Creatures of the night. Låtarna då? Nja. Kiss har ju aldrig, med få undantag, varit ett albumband men Shock me, I stole your love och Tomorrow and tonight följer titelspåret väl.

Kiss - Alive II (Casablanca 1977)
Love Gun-turnén dokumenterades på Alive II och här är det full spätta från första stund. Bara hits och ett drag som till och med överträffar första Alive-utgåvan. Låtarna på sida 4 är inspelade i studio. Ace Frehley spelar gitarr på endast en av de fem låtarna, Rocket Ride. På "All American Man", "Rockin In The USA" och "Larger Than Life" är det Bob Kulick som spelar gitarr. Paul Stanley spelar alla gitarrer på "Any Way You Want It".

Kiss - Creatures of the night (Phonogram 1982)
Ett av få albumfullträffar från Kiss. Blytungt, mörkt och med ett magnifikt omslag tar COTN avstamp med titelspåret och sedan rusar det på med låtar som alltid funkar. Lite kuriosa - monsterlåten War Machine är skriven av Gene Simmons med hjälp av Bryan Adams.

Adrian Smith and project - Silver and gold (EMI 1989)
Efter Iron Maidens mästerliga Seventh son-album tröttnade Adrian Smith och hoppade av. Istället lockade melodiös radiorock. Albumet är en personlig favorit och Adrian har en rätt hygglig pipa. Vinylen är billig att få tag på men hittar du cd-utgåvan på loppis ska du slå till. Upp till 300 kronor har jag sett den gå för. Den släpptes bara i en upplaga och trycktes aldrig om igen.

Accept - Balls to the wall (CBS 1983)
Tyskarnas paradplatta och ett omslag som osar Blue Oyster Bar lång väg. Åttiotals-metal av finaste snitt med dubbelgitarrer att dö för.

Samtliga album är köpte via Musicstack och är VG+ eller bättre. Själva vinylerna var enormt mycket finare än jag trodde. Alive II ser knappt spelad ut. Priset då? Alla i det här inlägget för 540 kronor - och det är inklusive frakt från UK. Så visst kan man fynda.

Inga kommentarer: