söndag 5 oktober 2008

Close-Up Magazine

Sitter och läser Daniel Josefssons recension av Death Magnetic i senaste numret av Close Up-Magazine. Och häpnas. Följande skriver han i sin recension och syftar på låten All nightmare long:

"I stället vrålar sångaren slumpvisa ord helt osammanhängande. I refrängen låter han rentav pubertal när han desperat skriker "Cause we hunt you down without mercy. Hunt you down, all nightmare long". Eh, är det värdigt för en tvåbarnsfar att gasta på det viset?"

Jag gillar Josefssons texter, tycker han skriver rätt bra faktiskt. Men det här dravlet? Varför skulle Hetfield inte få gasta på det viset som han gör i fräcka All nightmare long? Är det för att han är för gammal? Är det för att han råkar ha två barn? What?

Jag menar inte att alla behöver älska Death Magnetic, tvärtom är det alltid roligt att få läsa konstruktiv kritik i andras recensioner. Men, som sagt, sådana här billiga knep undanbedes.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig.. Man kan gilla Metallica och ändå vara cool även 2008! Death Magnetic är faan i mig jävligt bra! Låta förpubertal å vara tvåbarnsfar..ja, det ena behöver inte utesluta det andra!

Anonym sa...

löjligt uttryckt av en såpass erfaren skribent! Sen när har man börjat lägga in sådana värderingar när man recenserar musik? Själv tycker jag det är en av de bästa låtarna på plattan!