fredag 18 december 2009

Bäst 2000-2009

Listan här nedan var publicerad i dagens NWT - motiveringarna var tvugna att kortas något så här kommer den oredigerade originallistan.

Bäst 2000-2009

Iron Maiden – A matter of life and death (2006)

Först framstod den som tam. Efter en månad, med bland annat en dubbelkväll i Globen där den framfördes i sin helhet, utkristalliserade sig järnjungfruns bästa platta sedan Seventh son of a seventh son.

The Hellacopters – Head off (2008)

Att kasta in handduken med en samling covers är strongt. Det spelar dock ingen roll vem som författat låtarna, i Nicke Anderssons händer förtrollas alla toner till The Hellacopters register.

In Flames – Reroute to remain (2002)

Det är svårt att välja Göteborgarnas finaste stund under 2000-talet. Den här valdes ut med förbundna ögon i jämn kamp med Soundtrack to your escape och Come clarity.

The (international) Noise Conspiracy – Armed love (2004)

Rick Rubin producerade ett gäng otyglade spolingar från Umeå och ut kom en av de bästa svenska plattorna någonsin.

Disfear – Live the storm (2008)

Rännstensrally i hysterisk D-takt och de skönast distorterade gitarrerna sedan Entombed präntade DCLXVI i pannan. Och mitt i myllret finns melodier att vinna schlager-SM med.

The Hives – Vini Vidi Vicious (2000)

Innan Fagerstabandet sögs upp av rocksnurran var de ett sällsynt argt band med en frontman andra bara kunde drömma om. Live håller de fortfarande men att toppa den här dynamitladdningen kommer de aldrig mäkta med.

The Cult – Beyond good and evil (2001)

Bredaxlad muskelrock från två föredettingar som verkligen sett sina bästa dagar. The Cult har dock en förmåga att resa sig på tio.

Nasum – Helvete (2003)

Frontmannen Mieszko Talarczyk omkom i tzunamikatastrofen. Kvar är ett musikaliskt arv vars intensitet få kan matcha.

Korn – The Untouchables (2002)

Tidens tand har gnagt en del på produktionen men Korns femte giv är fortfarande en omtumlande upplevelse. En formtopp i bandets ytterst ojämna diskografi.

Entombed – Uprising (2000)

2 kommentarer:

Mr.MASA sa...

...host... Avantasias Metal Opera 1 & 2 & The Scarecrow då? Och var är HammerFall?

Cheers!

Björn sa...

Hammerfall är förhoppningsvis långt borta från listan.