fredag 4 februari 2011

Veckans Darling - Kiss / DynastyNär jag köpte albumet i början av åttiotalet så kändes det helrätt. Att Destroyer kunde ha blivit mitt första inköp var inget jag reflekterade över då. Det viktiga var att Gene, Paul, Peter och Ace var på omslaget. Musiken var av sekundär betydelse. Dynasty var min första egna vinylplatta och den står fortfarande i lådan här hemma.

Dynasty är inte Kiss vassaste album men det förtjänar inte heller all kritik det har fått under åren. Orsaken stavas I was made for lovin you. Discolåten är enda orsaken till att albumet släpats i smutsen och bespottats så.

Det är dock ett splittrat album av ett band i total upplösning. Ace och Peter höll på att gå under medan Gene och Paul gasade på. Naturligtvis återspeglades det i musiken.  Peter Criss trummar inte ens på Dynasty och det var ungefär här som det slutade att spela någon roll vem som egentligen lirade på en Kiss-platta. I alla fall om man frågar Gene och Paul.

När jag intervjuade Nicke Andersson i höstas kom vi båda fram till att vi faktiskt gillar Dynasty. Kanske inte lika mycket som Destroyer men ändå så att vi försvarar det när någon laddar kanonerna för att kritisera det.

Mina grabbar kommer också släpande på albumet ganska ofta och då inte bara för att ”Kiss-gubbarna” på omslaget är coola utan för att de faktiskt gillar musiken. Precis som pappa och Nicke Andersson.

Jonathan Strandlund

Den är texten publicerades i en kortare version i dagens NWT

1 kommentar:

Seance sa...

Dynasty är en riktigt bra album med kanonlåtar som "Charisma""Magic Touch" och "Save Your Love". Det efterföljande albumet "Unmasked" är till och med ännu vassare satan vilket låtmaterial.