fredag 3 september 2010

Vinyls in the night - The last in line of the summer

En genomgång av sommarens vinylköp som jag inte hunnit med tidigare. Loppisfynd trängs med nya supertunga utgåvor. Enjoy.

Bathory - Hammerheart
En fegisversion. Nyutgåva i orange dubbelvinyl. Snygg färg men faktiskt lite av en besvikelse. Inte musiken, utan utgåvan. Bilder, bilder, bilder i en fet booklet hade varit på sin plats. Eller någonting mer än orange färg på vinylen.


Dundertåget - De feta åren är förbi
Står i kassan på Bengans i Sthlm och vem står och tar betalt om inte basJens. Kul att få den signerad till äldste grabben som gillar tåget skarpt. Ännu roligare att han kommer ihåg oss sedan vi varit på två soundcheck i Karlstad och tittat.

Ravén - Life´s a bitch
Loppisfynd för en tia. Lagom pris för en platta med en bedrövligt omslag. Herregud vad budgeten måste ha varit slut när det kom till omslagskonsten. Hyfsad metal dock.

S.A.D.O - Circle of friends
Noise etiketten brukade ju vara ett tecken på kvalité men här kommer undantaget. Jag vet inte vad man ska förvänta sig med ett sådant här omslag men det låter riktigt dåligt. Jag trodde inte Noise signade sådana här mjukisar. Men det blev bara en platta också. Någon som vet vad som hände med bandet? Pils?

Steelheart - Tangled in reins
Bluesbaserad hårdrock som det stänker om. Gillar du samarbetet mellan Coverdale & Page så lär den här plattan falla dig i smaken. Ruggigt bra bitvis.

Survivor - Too hot to sleep
Återigen ganska soft AOR. Men väldigt bra. Jag gillar ju åttiotalet med hår och allt.

Vinnie Vincent Invasion - All Systems Go

Vinnie Vincent Invasion - Same
Skrikig åttiotalsmetal med killen som gjorde ett par år i Kiss för att sedan leva resten av livet på just det. Lirat med Kiss en kort sväng. Hyfsat bra, men långt ifrån kanon. En del av medlemmarna bildade senare Slaughter.

Watain - Lawless Darkness
Här borde man ta tjugo bilder. Minst. Ni får helt enkelt komma hem till mig för att se den här mastiga utgåvan. Lätt den finaste vinylen jag äger. Och vilken platta sedan. Avslutande Water of Ain är knappa femton minuter av ren och skär skärseld. Mästerlig rakt igenom.

1 kommentar:

Fredrik sa...

Hej. 8)

Sado gjorde 2 skivor. Tyvärr.

jag köpte den för att de, som du påpekar, trots allt låg på noice.

http://fredrik-d.blogspot.com/2010/09/ner-i-backen-igen-q-till-s1.html

Metal in the night!