söndag 19 juli 2009

Metallica

Det var bra. Metallica levererade i Hultsfred. Öppnade med Battery, hoppade inte över Creeping Death, smällde fyrverkerier, fixade en enormt snygg övergång mellan Nothing else matters och Enter Sandman, blåste liv i eldkvastarna, lät Robert hoppa som en blytung groda, visade sin uppskattning, körde standardavslutning med Seek and destroy och lovade att snart komma tillbaka.

Betyg? Hade vi fått Bleeding me, Harvester of sorrow eller ...and justice for all istället för de tre hyfsat sönderspelade avslutningslåtarna hade jag drämt till med en femma. Nu får det bli en läcker fyra istället.

Ljudet var perfekt, ljuset i världsklass och videoskärmarna var mäktiga i mörkret. För visst var det coolt att slippa se bandet en timme i sommarljus först. Metallica gick på strax före midnatt och avslutade 02.00 - hela konserten var i mörker. Som det aldrig blir på exempelvis Ullevi. Perfekt.

Här kommer lite bilder. Alla tagna med en vanlig digitalkamera i publikhavet. Rockfoto har snäppet bättre bilder. Nu: Godnatt!Inga kommentarer: