torsdag 21 april 2011

Dagens vinylraid på Knastret

Härlig raid på Knastret idag. Yorath plockade upp en GBH strax innan mig men lämnade kvar följande plattor i backarna.

Gang Green - Older... Budweiser
Blixtsnabb amerikansk hardcore-metal från 1989. Pris 30:-

Iron Maiden - No prayer for the dying
Underskattad platta med Iron Maiden. Röd vinyl. 110:-

Kix - Blow my fuse
Enligt vissa bättre än Appetite for destruction. 30:-

Sanctuary - Into the black mirror
Inte lyssnat än men med den prislappen var det omöjligt att inte ta med den. 30:-

DBC - Dead brain cells
Thrash från Kanada med skitsnyggt omslag, strimlorna är glänsande röda. 50:-

Alive

Man vet att det är vår när vardagsrumsspelningarna flyttas utomhus och bandtröjorna duger gott som ytterplagg.

Vinnare Imperial State Electric

Spridda skurar av tävlande. I bakgrunden: Pizzasvullande vattkoppa med uppgift att dra två vinnare.

Ner i magiska lådan med er. Samma regler för alla. Hand of doom vispar runt och fiskar upp följande lyckostar:

Grattis till er båda. Vinyl kommer på posten.

Schneller, bitte

Nya Morbid-boxen är enligt uppgift postad i Västtyskland och på väg till Schweden just nu!

onsdag 20 april 2011

Ny video från Kvelertak

fredag 15 april 2011

Facebook/Musikhistorien

På Facebook rasar just nu en diskussion om huruvida It´s my life med Wendy O Wiliams är en av världens bästa låtar eller inte. Jag fattar ingenting. Ingenting.

måndag 11 april 2011

Tävling / Imperial State Electric



"I think In Concert kicks ass" - orden är Nicke Anderssons och avslutar pressreleasen som ligger i bakgrunden.

Nu kan du enkelt bilda dig en egen uppfattning om huruvida "In Concert" sparkar stjärt eller inte. Tack vare Sound Pollution kan du vinna ett av två läckra exemplar av vinyltiotummaren som syns här ovan.

Fråga: Vad heter den etikett Nicke Andersson använder för att släppa sina alster på? Alltså den han själv bossar på. Maila svaret till jonathan(snabela)etm.nu och du är med i tävlingen som pågår i en vecka från och med NU!

Lycka till.

Sweden Rock Magazine #81


Nytt nummer ute nu. Jag har pratat med Sonne Adam (Israelisk death metal), Tobben Gustafsson (Vomitory) och Therés Stephansdotter Björk (författare till barnboken Jack´s rockiga resa) samt recenserat Live Elephant, Tramp och Insense (recensionerna finns på SRM´s webbplats).

Som vanligt är det coolt att prenumerera och för det får man 8 extra sidor med massa godis. Prenumererar gör man enklast genom att klicka exakt HÄR.

Uppdaterat: På I Just Can´t Hate Enough finns en enormt klok text om Jacks Rockiga Resa. Läs den.

Warrior Soul / Marie Laveau, Stockholm

I torsdags var det dags. Två semesterdagar fattigare gick resan mot Stockholm och Kory Clarkes intima spelning i källaren på restaurang Marie Laveau. Stärkta av både mat och dryck var vi på plats i god tid för att få bra plats. Egentligen kunde vi ha väntat till första tonen och ändå fått bra plats. De bästa platserna.

Jag räknade lite snabbt drygt tjugo huvuden som stod i klungan vid scenkanten. Lika många hängde utefter väggarna i dunklet. Kory Clarke väste "Fuck it" och körde på som om det stod Donington på affischen. Så ska det jävlar i mig vara.

Bandet Kory håller sig med i dag har ABSOLUT inget med Warrior Soul att göra naturligtvis. De är inhyrda arbetare. På plats för att leverera. Inget annat. Jag ska inte säga att de var helt genomskinliga men det transparensen var påtaglig. Av X-Factors karisma och lir märktes ingenting.

Kory däremot var det bra krut i. Vi snackar Axl Rose-klass. Vilken frontman. Vilken låtlista. Vilket rock´n roll-slut. Efter första extranumret fick Kory spel på en kille som gett sig fan på att filma HELA spelningen. Han förklarade att det var ok att ta bilder och filmsnuttar men inte ok att filma hela setet. Alltså, killen står en meter från scenen och skiter fullständigt i vad Kory påpekar.

"Don´t fuck with me. You don´t wanna fuck with me. Alright?" Det är ganska enkelt att begripa sådana ord. Så vad gör killen då? Jo, han skiter fortfarande fullständigt i vad Kory säger och fortsätter att filma med sin kamera. Resultat, Kory med band lackar ur och kliver av scen. Show slut.

Så där gick jag miste om tre låtar med mannen jag tagit två semesterdagar för att se. Tack för den liksom.

Men jag fick skåla med Kory. Jag skakade hans hand. Jag tog emot honom när han stagedivade. Vi räckte upp mittenfingret tillsammans i "Fuck the pigs". Vi höjde rösten en magisk tonart i "Let´s get wasted". Det räcker långt. Ända över sommaren.

Det var inte Donington du stod på Kory. Men du levererade som om att du gjorde det. Tack.



Till vänster: ett superfan. Till höger: Gud.

Alla bilder: Niclas Sund

lördag 2 april 2011

Veckans knattefans



Nattsudd är inget för knattar. Soundcheck är en betydligt bättre tidpunkt för lite äkta rockstjärneliv. När Bullet testade sitt ljud inför fredagens spelning på Nöjesfabriken passade familjens minirockers på att få autografer på vinylversionen av Highway Pirates, cd-utgåvan av den samma, Heading for the top på cd samt den brutalt stora poster som följer med Highway Pirates.

Att bandet fyrade av två hela låtar under tiden var extremt uppskattat. Hörselkåpor på. Volymen på elva. Nu kör vi!

Tusen tack till Bullet och Ola Bergli för den tid ni tog er.

Hemma hos Mikkey Dee

Vart hamnar man efter en barnfri shoppingrunda på ICA om inte i tidningshyllan. Rubriken "New York Special" lockade på senaste numret av pastellfärgade homestylingmagazinet Family Living. Jag fastnade dock i hemma-hos-Mikkey Dee-artikeln och missade verklighetsflykten till NYC. Värt ett köp? Nej. Tjuvläs i butiken istället.