lördag 29 november 2008

Dagens mangelfynd

DISFEAR - Soulscars.
DISCHARGE - Hear nothing, see nothing, say nothing.
FLUX OF PINK INDIANS - Not so Brave.
EXTREME NOISE TERROR - CD Singel - Peel sessions 87 - 90

Samtliga för ynka 57 spänn.

Close-Up Magazine blogg

Kan någon förklara hur en tidning med så stor skribentstab som Close-Up Magazine kan misslyckas så kapitalt med en blogg. Det var upplagt för smash när den drog igång men sedan sjönk den som en sten. Varför?

Metal 4 the masses

I gårdagens NWT recenserade jag följande:

Nickelback (cd)
Cradle of Filth (cd)
Lacuna Coil (dvd)
Gamma Ray (dvd)
Opeth (dvd)
Arch Enemy (dvd)

NWT

Heaven and hell

När man, som jag, håller Black Sabbaths platta Heaven and hell som en av tidernas vassaste stunder känner man att snålvattnet börjar rinna utefter visdomständerna när en sådan här nyhet dyker upp.

"HEAVEN AND HELL — the band featuring BLACK SABBATH members Ronnie James Dio (vocals), Tony Iommi (guitar), Geezer Butler (bass) and Vinny Appice (drums) — has entered Rockfield studios in Wales, England to begin recording its new album, the group's first since SABBATH's "Dehumanizer" (which was also recorded at Rockfield) in 1992. An early 2009 release via Rhino Records is expected."

Dehumanizer är förövrigt ett alldeles utmärkt album, inte minst för monstertunga "I".

onsdag 26 november 2008

Warrior Soul

Oj, vad bra den är. Låter mer som Space Age Playboys än klassiskt Warrior Soul, men vem bryr sig. Inledande Fuck the pigs är fantastisk slyngelrock.

Kory´s röst har väl sett sina bästa dagar kanska, men det funkar helt klart ändå.

Nominerade för Grammis

Kategorin årets hårdrock bjuder på följande uppställning:

Cult Of Luna
Dismember
Evergrey
In Flames
Meshuggah
Millencolin
Opeth
Sabaton
The Haunted
Tiamat

Mitt tips är In Flames - men jag hoppas på Tiamat

måndag 24 november 2008

Jello Biafra

Svetser´n är som vanligt väldigt underhållande att läsa. Inte minst för det här underbara inlägget om gamle Dead Kennedy-sångarens nya liv på Skoghall.

"Inatt drömde jag att Jello Biafra (The Dead Kennedys) börjat jobba på familjecentralen i Skoghall. Ingen, utom jag, visste vem han var men tyckte att han gjorde ett kanonjobb. Att jag kände igen honom och nämnde hans musikaliska bakgrund var inget som han blev glad över. Han försökte glömma "den där skiten", sa han på flytande skoghallsmål."

Som sagt, stor humor!

Axl...

För er som vet att det publiceras nöjeskrönikor i NWT på fredagar kanske missade att vi flyttade den till lördagens tidning i helgen. Finns att läsa här.

Warrior Soul

Mitt i allt Chinese Democracy med Axl så har tydligen mina absoluta hjältar Warrior Soul även de släppt en platta med samma namn. Jag brukar hålla slavisk koll på Kory Clarke´s förehavanden och blev minst sagt paff när det här flimrade förbi på Internet.

"WARRIOR SOUL recently released a new album called "Chinese Democracy". Bassist Janne Jarvis commented: "'Chinese Democracy' has everything a WARRIOR SOUL fan should expect from a WARRIOR SOUL record. It has an ear for an argument, puke on its shoes and remains untouched by trends or the long-arm of the corporations."

Chinese Democracy track listing:

01. Fuck The Pigs
02. The Fourth Reich
03. Motor City
04. Don't Believe
05. Burning Bridges
06. Bad News (Rock 'n' Roll Boyfriend)
07. She's Glaswegian
08. Knocking 'Em Down (In The City)

WARRIOR SOUL's "Chinese Democracy" is the band's first studio album to include the new lineup featuring:

Kory Clarke - Vocals
Rille Lundell - Guitar
Johnny H - Guitar
Janne Jarvis - Bass
Rob "Stevo" Stephenson - Drums
Plattan går naturligtvis bara att köpa på bandets turné just nu men släpps i jan/febr 2009 i butik. Då laddar man ner den och köper senare.

söndag 23 november 2008

Tävlingen


Well, ett fucking svar fick jag. Kan ni ingenting där ute, eller? Jonas Larsson hade två rätt av tre möjliga och får alltså två sprillans nya plattor på posten. Grattis. Maila mig din adress bara.
Rätta svar:
1. Annihilation of civilization
2. Evil Dead
3. Gone shooting

Ack Värmeland...

Saxat från Svetser´n blogg
"Läste precis en intervju med Rick Ernst, skaparen av filmen Get Thrashed. Det är inte utan att man blir lite rörd när man läser följande:
Iann Robinsson: What bands are moving you now?
Rick Ernst: Children of Bodom, Pelican, Osmium, Municipal Waste, Opeth, Machine Head, The Law, The Hixon, Evile, Concrete Coffin plus the new/latest from Testament, Death Angel and Exodus."

Kan tänka mig att Svetser´n sover gôtt och drömmer ljuvligt efter att ha läst sådana bibliska ord.
Missa inte The Law´s debutplatta Distorted anthems from the suburbs - den köper du här

lördag 22 november 2008

Chinese Democracy

Martin Carlsson skriver följande i Expressen.

Close-Up Båten 2009


Läs mer här

fredag 21 november 2008

Chinese Democracy

Ingen recension i vare sig Expressen, Aftonbladet, DN, VF eller Metro? Vafalls? Svenskan skriver iallafall följande. Min recension i NWT kan ni läsa här. Tyck gärna till i kommentarfältet - jag lottar ut en sprillans ny platta (vet inte vilken men någon slags metal/hårdrock blir det) bland er som skriver något och lämnar epost.

torsdag 20 november 2008

Frågor och svar

Fråga från Niclas
Funderar på att beställa plattor med en kärlek från tidigt 80-tal, bandet Grand Prix m Robin McAuley på sång. Minns en låt som hette "Samurai" som jag tyckte var ascool då. Min fråga är: är det för töntigt, är de för töntiga? Jag är rädd för det...

Svar från Jonathan
Jag tycker att du ska chansa. Plattor med Grand Prix kan ju inte kosta skjortan direkt. Visar de sig vara ruttna, töntiga eller bara dåliga har du ju inte förlorat speciellt mycket. Eller köp en samling först innan du går på de separata plattorna.



Fråga från Jonas
Heavy Load´s "Live"-vhs saknas i min samling. Vart fan får man tag på denna guldklimp`?
Svar från Jonathan
Här lär du nog få snoka på Tradera en bra stund. Eller komma i kontakt med den mest välsorterade bootlegfantom jag känner till. Maila mig kan du få adressen till Pilsner himself.

Grattis Strage

Fredrik Strage (DN) fick ikväll stora journalistpriset för sin serie om rockhistoriens största ögonblick på Youtube. Strage är i mina ögon Sveriges absolut vassaste journalist och när han ibland (alltför sällan) gästar Close-Up Magazine slår det gnistor. Stort grattis.

onsdag 19 november 2008

Hårdrocksfrågestund

Alla frågor som skrivs i kommentarfältet besvaras så snart som möjligt. So fire away!

POSTER

Nu har jag bläddrat i mitt exemplar av boken om tidningen POSTER och jag kan ju bara tipsa om att ni snarast skriver upp den på önskelistan inför jul. Massor av kanonbilder på Kiss, Sex Pistols, AC/DC, Alice Cooper mfl. En absolut nostalgitripp. Beställ och läs mer här

Råaste videon - EVER!

Dom kallar oss artister

Gårdagens dokumentär om In Flames var lysande. Precis sådant jag är beredd att betala TV-licens för. För er som missade avsnittet finns det tillgängligt på SVT-Play i 30 dagar - där finns även extramaterial som inte fick plats i programmet. Roligast var när turnéassistenten Biffen skrattar bekymmerslöst åt att strömmer gick när pyrobomberna exploderade.

Chinese Democracy

På fredag recenserar jag GNR´s nya platta i NWT. Är inne på säkert sjunde genomlyssningen vid det här laget och... ha ha, ni får vänta till fredag.

tisdag 18 november 2008

In Flames

Ikväll tittar vi på De kallar oss artister i SVT1 - läs mer här

måndag 17 november 2008

Close-Up Magazine-listan

Dismember - Like an everflowing stream. Senaste bidraget till mitt numera nät-berömda projekt. 63 down, 37 to go!

söndag 16 november 2008

Blackened - Metallica (Live 1989)

Som en liten passning till min nya toppbild kommer här ett svettigt Metallica från 1989.

Heavy Metal Timo

...And Then There Was Timo heter en samlingsplatta med Timo Räisänen. Inte mycket metal över det kan ni kanske tycka men Timo gör två covers som är intressanta. Först ger han sig (inte så otippat) på AC/DC-dängan You shock me all nite long för att sedan hejdlöst kasta sig in i (mycket otippat) In Flames The Mirrors truth. Hur det låter? Upptäck själv. Plattan släpps den 26 november via Razzia records.

Close-Up Magazine-listan

Vad sägs om lite Glenn Benton så här på söndagskvällen? Plattan Legion med Deicide finns med på Close-Up Magazines lista över de 100 bästa plattorna mellan 1992-2008, alltså har jag köpt den. Som vanligt ett fynd på Tradera. Följer även min budgivning på en annan av de listade plattorna med spänning.

DenimZine

Ok, nu blir det lite mer Hellacopters iallafall. Nya numret av DZ är förträfflig läsning. Och bilderna är stora och vräkiga. Faktiskt bästa avslutningsläsningen om Hellacopters som jag läst i de 4-5 blaskor som publicerat sådana. Missa inte alltså.

fredag 14 november 2008

Dagens skörd i brevlådan

Recensionsexemplar av följande musik-dvd:er dök upp idag.

Opeth - The Roundhouse tapes (Peaceville)
Arch Enemy - Tyrants of the rising sun, live in Japan (Century media)
Lacuna Coil - Visual Karma (Century media)
Nevermore - The Year of the voyager (Century media)
Gamma Ray - Hell Yeah (SPV)

Snart ett special i NWT alltså.

torsdag 13 november 2008

Till nöjesredaktör Edlom

Förra året fick jag en julskiva med Carola att recensera. Övriga medarbetare på NWT:s nöjesredaktion mös av välbehag när den ende i församlingen med nitbälte fick ta sig an Antikrist i egen hög person.

Well. jag anser att jag är berättigad till en något mer sofistikerad julplatta att sätta recensentklorna i denna jul. Så vad sägs om den här. Little Steven har sammanställt en skiva med skramliga garageband som Ramones och The Electric Prunes.

Den skulle jag kunna tänka mig. Playground står för distribution.

Ofermod

På bussen hem idag så läste jag Ofermod-artikeln i senaste numret av Close-Up Magazine. Låt mig säga så här, jag och Belfagor skulle inte ha speciellt mycket att snacka om på en fest.

Skulle dock vara intressant att höra EP:n Mystérion Tés Anomias som artikelförfattaren (och alltid lika briljante) Lars Martinsson mer eller mindre utnämner till tidernas bästa vinyl 7:a.

61/39

Av listans 100 album så har jag nu 61 i min ägo, 39 rackare kvar alltså. Men så är det ett långt projekt också och plattorna får inte kosta för mycket. Sporten är att knipa dom hyfsat billigt, helst under 65 spänn, vilket jag har lyckats med rätt ofta.

Skulle tro att det är ungefär tio titlar som inte kommer att dyka upp på Tradera, iallafall inte samtidigt. Första med Grave t ex, den säljer väl inte folk i första taget.

Close-Up Magazine-listan

Fick tag på Nifelheims demoniska album Servants of darkness på Tradera idag. 39 krucifix är inte speciellt mycket för en sådan goding.

tisdag 11 november 2008

Ny tävling

1. Vad heter plattan?
2. Vad heter gruppen?
3. Vilken av låtarna på plattan spelades i RockBox på p3 när det begav sig (Jag är nästan säker på att bara en av låtarna spelades)?

Maila svaren till jonathan@etm.nu och du har chansen att vinna ett paket med tre sprillans nya plattor. Lycka till.

Dagens skörd i brevlådan

Cradle of filth - Godspeed on the Devil's Thunder
Det var länge sedan jag lyssnade på en platta med COF och ska jag vara ärlig så var det ännu längre sedan jag tyckte de var coola (läs 1994). Men nu är nya plattan här och den får bli en av nästa veckas recensioner. Den här veckan blir det som bekant bara svart metal från Norge.

Darkthrone

Ibland kan jag inte göra annat än längta tillbaka till då det fanns stora, rejäla och snygga vinylplattor. Tänk er nya Darkthrone i full storlek.

måndag 10 november 2008

Black Metal x 3

På fredag recenserar jag ny, svart metal från Norge.

Darkthrone - Dark thrones and black flags (Peaceville)
Satyricon - The age of Nero (Roadrunner)
Taake - Taake (Karisma)

fredag 7 november 2008

Dirt

Sitter och drar in brödfödan medan yngste sonen snackar med Sandman på ovanvåningen. I högtalarna just nu: Alice in Chains - Dirt - ett av historiens bästa, vackraste och mest brutalt öppna album. RIP Layne.

Dagens skörd i brevlådan

Vad sägs om följande godis levererat direkt hem i brevlådan idag.
  • Close-Up Magazine (Satyricon på ettan och GRYMMA Satyriconbilder inne i tidningen.)
  • Sweden Rock Magazine (AC/DC på ettan)
  • Suicidal Tendencies - Suicidal for life (Återutgåva)
  • Morbid Angel - Blessed are the sick (Traderafynd)
  • Earth Crisis - Gomorrah´s seasons ends (Traderafynd)

Chinese Democracy 23:11:08

Knappt två veckor kvar till nedsläpp. Helt ärligt så är det inte själva musiken som lockar mest. Naturligtvis ska det bli intressant att höra Axl:s enormt fördröjda skapelse i sin helhet men det jag törstar mest efter är en lång och färsk intervju med W.Axl Rose. där han berättar ALLT om arbetet och alla turerna kring Chinese Democracy. Classic Rock, Close-Up, Rolling Stone, Q eller något annat magasin får mer än gärna djupdyka i Axl.

torsdag 6 november 2008

Volbeat

Nöjesfabrikens Mikael Elford meddelar i ett pressmeddelande att biljetterna till konserten med Volbeat den 6 mars 2009 är SLUT. Inte illa pinkat redan fem månader innan. Handen på hjärtat, vilka av er kände till Volbeat för 1 år sedan? Nej, tänkte väl det (inte jag heller).

tisdag 4 november 2008

Dagens skörd i brevlådan

Dessa tre plattor recenseras i NWT på fredag. Watch out!

måndag 3 november 2008

Close-Up Magazine-listan

Morbid Angel - Blessed are the sick. Är inne i ett stim just nu och betar av listan för fulla muggar. 56 spänn på Tradera.

Close-Up Magazine-listan

Knep Gomorrah's season ends med Earth Crisis nu på morgonen. Ännu en platta att bocka av på listan alltså. Earth Crisis är ett helt okänt band för mig men finns de på listan ska de med in i skivhyllan. Så enkelt är det.

söndag 2 november 2008

Last supper

Ska inte skriva så mycket mer om Hellacopters nu - bandet finns inte längre och så är det helt enkelt med det. Men ett litet farväl är väl på sin plats. Jag hittade det här klippet via Patrik Wiréns blogg och det får bli ett tack och adjö. We will rock you från sista spelningen i söndags kväll. Endast Soulseller lirades efter den här.

Close-Up Magazine-listan

Projektet med att köpa alla plattorna som jag saknade på Close-Up Magazines lista över de bästa albumen mellan 1991-2008 är inte avbrutet. Namnen på de akter jag saknar blir dock smalare och smalare så det blir därför mer klurigt att finna plattorna. Jag har bud på två album just nu och får inom de närmsta dagarna reda på om jag vunnit dem. NEJ, ni får inte veta vilka det är.

Close-Up Magazine

Under veckan kommer nya numret till prenumeranter

Saxat från Close Up-Magazines webbplats
I #106 finns intervjuer med Satyricon (vi har träffat Satyr i hans våning i Oslo och åkt med på en fartylld färd i hans flådiga sportbil!), Cradle Of Filth, Sabaton, Shining, Watain, Mudvayne, Dark Tranquillity, Engel, Dead By April, Eagles Of Death Metal, Misery Index, Cynic, No Fun At All, Leif Edling, Six Feet Under, Ofermod, Thyrfing, Dr Living Dead, I Am Ghost, Zonaria, Human Abstract, In This Moment, Enforcer, Abigail Williams, Chemical Vocation, Bison Bc samt Diabolical.

The Number Of The Beast

666, rad 6 - stol nr 66. Att gå på Vampyrfilm på Allahelgons afton är inte helt ofarligt.